Zonnepanelen

Het verschil tussen zonnepanelen huren en kopen

Wil je meteen op je energierekening besparen, zonder vooraf te investeren in zonnepanelen? Dan is zonnepanelen huren iets voor jou! Bij Zelfstroom kan je heel eenvoudig zonnepanelen huren als je eigenaar bent van je woning en een eigen dak hebt. Je hoeft zelf niets te investeren! Je betaalt per maand een bepaald huurbedrag, wat je simpelweg betaalt met de opbrengst van je zonnepanelen. In de meeste gevallen betekent dit dat je geld bespaart; je hoeft immers veel minder stroom van je energieleverancier af te nemen. Hierdoor kun je meteen besparen op je energiekosten zonder een investering te doen. Zo maak je zelf stroom met zonnepanelen op jouw dak. Slim energie besparen. Een goede investering voor later!

Zonnepanelen huren? 10 jaar lang geen zorgen!

Als je kiest voor zonnepanelen huren, hoef je vooraf geen investering te doen. Daarnaast profiteer je van onze uitgebreide service en garanties. Zo zit er op je volledige systeem 10 jaar garantie. Dat betekent 10 jaar een gerust gevoel over onderhoud en zekerheid over je besparing! Zien wij een storing in je zonnestroomsysteem, dan nemen wij direct contact met je op en verhelpen we het probleem snel. Gratis, net als de zon.

Wat gebeurt er na afloop van de huurperiode?

Als je kiest voor zonnepanelen huren bij Zelfstroom, ga je een huurcontract aan voor 10 jaar. Daarna kun je zelf eigenaar worden van de zonnepanelen op jouw dak door de panelen voor €50 per paneel over te nemen. Zonnepanelen hebben al snel een levensduur van 30 jaar. Na de huurperiode geniet je dus nog zeker 20 jaar lang van gratis groene stroom, opgewekt met je eigen zonnepanelen.

Wat is de besparing met zonnepanelen huren?

Een rekenvoorbeeldje: stel, je neemt per maand voor €80 stroom en €120 gas af van je energieleverancier – in totaal dus €200. Als je besluit om zelf groene stroom op te wekken met zonnepanelen huren, dan betaal je bijvoorbeeld €50 aan huur. Daarnaast heb je nog een klein beetje stroom nodig (€20), en gas (€120). Dankzij het zonnepanelen huren betaal je nu per maand €190; dat is €10 minder dan in de oude situatie. Verspreid over de huurperiode van 10 jaar leveren de zonnepanelen je dus een besparing op van €1.200!

Het écht grote voordeel van zonnepanelen huren ontstaat eigenlijk pas na de huurperiode: na die 10 jaar kan je de zonnepanelen overnemen voor €50 per paneel. Omdat je dan geen huur meer betaalt, dalen je kosten per maand naar €140 (alleen aanvullende stroom en gas). Aangezien de levensduur van zonnepanelen al gauw 30 jaar is, profiteer je nog 20 jaar van groene stroom, helemaal gratis! Het enige waar je rekening mee hoeft te houden is de vervanging van de omvormer, na ongeveer 15 jaar. Zo loopt je besparing – verspreid over de gehele levensduur van je zonnestroomsysteem (30 jaar) – al snel op tot €18.000 of zelfs nog meer!